מה האסוציאציה שלכם כשאתם שומעים את המונח "פצצה" של שוקולד? אני מתכוונת לקינוח שוקולדי קל להכנה, מפוצץ באנרגיה ומשולל רגשות אשמה. להלן שיעור קצר בהכנת פצצות (שוקולד).
* * *
דווקא בימים כאלו… שבהם האיום הסורי איראני מטיל את צילו… (ומתי הוא לא, ביננו?)
אני רוצה לדבר איתכם על פצצות של שוקולד.
מה האסוציאציה שלכם כשאתם שומעים את המונח "פצצה" של שוקולד?
בודאי אתם חושבים על מנת עשירה בשוקולד חם ומבעבע,
אם אפשר עם שמנת מתוקה והמון סוכר…
כזו שכתוב עליה בענק "חטא"…
ביננו, מי לא אוהב לחטוא לפעמים?…
בעולם שלי, כשאני אומרת את המונח "פצצה" של שוקולד,
אני מתכוונת למאכל שוקולדי המרוכז באנרגיה לגוף וגם לנפש.
"פצצה", שאחריה אני יכולה לטפס על הר בדילוגים עליזים…
"פצצה", שאם אצום אחריה יהיה זה לא "עונש" בעבור "חטא מתוק",
אלא , ארגיש כל כך טוב , שלא אהיה זקוקה למזון נוסף.
במונח "פצצה", אני מתכוונת, שאני יכולה לאכול כמות ממש קטנה ולהרגיש מצוין…
למרות שזה כל כך טעים, לא יהיה לי את הדחף לזלול שקיים במאכלים המכילים סוכר.
בקיצור…כשאני אומרת "פצצה" אני מתכוונת לקינוח שוקולדי קל להכנה,
מפוצץ באנרגיה ומשולל רגשות אשמה.
יש חיה כזו? בטח!!
אז…איך עושים את זה?
הנה שיעור קצר בהכנת פצצות.
כל טליבאני מתחיל יספר לכם, שכל פצצה מורכבת משני חלקים:
(1) חומר מאגד, שכשמו כן הוא, מאגד, מחבר בין כל החלקים
(2) מלאן, שהוא החומר הנפיץ.
בפצצות של שוקולד החומר המאגד הוא השמן.
אני משתמשת בשמן איכותי מן הצומח, שהוא חיוני ובריא לגוף, ולא בשומן, המגיע מן החי.
השמן יכול להיות שמן קוקוס איכותי, חמאת קקאו או פשוט אגוזים או שקדים.
בשלב הבא נעבור למלאן, שהוא החומר הנפיץ בפצצה.
בתור מלאן נשתמש באבקת קקאו, שלמזלנו איננה מתפוצצת (בזבוז של חומר טוב…), אבל מפוצצת באנרגיה.
קקאו נחשב "סופר פוד"- מזון על, משמע, כמות קטנה שלו מעניקה המון חיוניות לגוף.
אם קשה להשיג אבקת קקאו נאה, אפשר לרכוש אבקת קקאו אורגנית בכל חנות טבע.
החלק השלישי ב"פצצות" השוקולד שלנו הוא, כמובן, ההמתקה.
היות ואני רוצה "פצצה" טבעית ואמיתית, אני לא משתמשת בכלל בסוכר,
שהוא תוצר כימי, ש"מבלף" את הגוף שלנו. (ובעיקר את המוח, אגב!!)
הסוכר הוא כמו מאהב גרוע… נותן אשליה רגעית, התפכחות קצרה ו… שוב התמכרות…
ובעצם גורם המון נזק , לגוף וגם לנפש.
את הפצצות שלנו אפשר ורצוי להמתיק במאהבים יציבים ובריאים… שעושים לנו טוב אמיתי.
דבש, סילאן, תמרים, סירופ מייפל או אגבה, פירות יבשים…
הגבול הוא השמיים… והחגיגה רק מתחילה…
אז…מצטרפים??
רונית לב
מנכ"ל ובעלים של INFUSION,
המקום שבו שוקולד טהור ואהבה טהורה מתחברים.
סדנאות שוקולד | שוקולד לזוגות | ערב שוקולד